Sådant jag gjort

Ett axplock genom åren. Det mesta kan du se i hd-upplösning men här finns också sådant som spelades in under standardvideons tid. Du får ställa in upplösningen individuellt.

timeCode Var-ska-jag-ligga-sen

Var ska jag ligga sen? (2 avsnitt)

Fem tablåer ur en kortfilm om vårdandet, livet och döden. Filmen gjordes på mitt eget initiativ med stöd av 24 finansiärer. Manus – baserat på texter ur den svenska lyriken – skrev jag tillsammans med läkaren och poeten Pia Dellson. Visad vid tre tillfällen i SVT.
TimeCode-Anita

Anita (2 avsnitt)

Dramadokumentär om en kvinna som beslöt att förändra sitt liv och försöka återknyta kontakten med sin dotter efter åratal av missbruk och kriminalitet. Vi ser först den autentiska Anita och därefter skådespelerskan som gestaltar henne i nutid. I fängelset tänker hon tillbaka på tiden då hon började sitt amfetaminmissbruk.
TimeCode-Den-Himmelska

Den Himmelska Nyordningen (avsnitt)

Delvis animerad dramadokumentär om världsbildens utveckling under renässansen. Gjord på uppdrag av Tycho Braheminnena på Ven, där den är ett inslag i den permanenta utställningen.
timecode-andreas

Andreas (avsnitt)

En ung schizofren man träffar sin psykiater för första gången. Avsnitt ur en dramatisering för SKL’s kvalitetsregister.
 
timecode-jag dog

Jag dog i morse

Kortfilm i en satsning på enminutsfilmer som gjordes inom ramen för samarbetsprojektet “Let’s make short- film together”. De fem filmer som blev gjorda, varav jag regisserade två, visades på Galleri Win-Win i Göteborg år 2009.
timecode-chansen

Chansen (avsnitt)

Dramadokumentär om organdonation för Livet som Gåva. Vi följer Samuel, som får ett nytt hjärta, och Jenny, som väntar på en ny njure. En hel del dramatik. Belönad med Guldklappan för bästa klippning år 2002.
timecode-itvattstugan

I tvättstugan

En av fyra korta filmer om vardagskonflikter som kan uppstå i mötet mellan olika kulturer. För att filmerna skulle kunna ses och förstås oavsett språkbakgrund, gjordes de utan tal men med tydliga gester och åtbörder. Uppdragsgivare var Sjuhärads kommunalförbund och Mediapoolen i Västra Götaland.
timecode-leva

Leva tills man dör (avsnitt)

Dokumentär om vård i livets slutskede. Vi följer två sinsemellan mycket olika kvinnor som vet att de inte kommer att överleva sin bröstcancer och som valt var sitt sätt att tillbringa sin sista tid i livet. Filmen är gjord på mitt eget initiativ med stöd från tio finansiärer med Cancerfonden i spetsen. Belönad med Guldklappan för bästa dokumentär
timecode-asylkontoret

Asylkontoret

Den andra kortfilmen jag regisserade i satsningen på en- minutsfilmer som gjordes inom ramen för samarbetsprojektet “Let’s make shortfilm together”. Alla fem filmerna visades på Galleri Win-Win i Göteborg år 2009.
timecode-jenny

Jenny (avsnitt)

En ung kvinna med ätstörningar och sjävskadeproblematik träffar sin psykiater för första gången. Avsnitt ur en dramatisering för Landstinget Dalarna.
timecode-rapport

Rapport om en vådasprängning (avsnitt)

Avsnitt ur en dramadokumentär om en allvarlig olycka med en hemmagjord smällare. Gjordes på uppdrag av Rikspolisstyrelsen, Sprängämnesinspektionen m.fl. Visades i SVT vid två tillfällen som fristående film.
timecode-pbl

PBL (2 avsnitt)

Dramatiserad framställning av hur den pedagogiska metoden problembaserat lärande går till i praktiken. Filmen innehåller en av de sista speakerläsningar historikern och TV-profilen Hans Villius gjorde. Lunds universitet var uppdragsgivare. Det andra delavsnittet här är från den version jag fick i uppdrag att dubba till engelska.