Sådant jag gör

Tre filmer jag avslutat under 2014, två av dem för GöteborgsOperan. Samt en produktion som ännu är under arbete; klippning och distribution återstår.

timecode - Guojttem

Guojttem (avsnitt)

Samerna har ingen skriftlig tradition och knappast någon bildlig heller. Det mesta som finns skrivet eller avbildat kommer från kristna missionärer eller representanter för det storsvenska samhället. I den här filmen försöker två äldre samer dra sig de gamles berättelser till minnes. Vi ser ett avsnitt av denna drömska och animerade dramatisering. Uppdragsgivare var Världsarvet Laponia.
timecode- Noetic

Noetic (avsnitt)

Dansverk framfört av GöteborgsOperans danskompani. Inspelat med ett femkamerasystem. Koreograf: Sidi Larbi Cherkaoui Komponist: Szymon Brzoska
timecode- Metamorphosis

Metamorphosis (avsnitt)

Dansverk framfört av GöteborgsOperans danskompani. Inspelat med ett femkamerasystem. Koreograf: Saburo Teshigawara Komponister: Oliver Messiaen, Maurice Ravel
timecode- Speldjävlarna

Speldjävlarna (avsnitt)

En grovklippt scen ur en svart komedi om könsroller och andra roller. Två medelålders par med lite olika samhällsställning träffas för att spela ett sällskapsspel. Men allt går snett snett; det blir för mycket sprit och samkvämet övergår i ett spel med social ställning och roller som avslöjar de inblandades sämre sidor och lik i garderoben. Inspelad av ett kollektiv som skrivit manus ihop och spelat in med sin egen arbetsinsats och generösa utlånare av utrustning som främsta kapital. Klippningen är ännu inte finansierad. Till Projektets hemsida.